Συχνές ερωτήσεις

Παραγγελία on-line ή μέσω τηλεφώνου;

Για να παραγγείλετε ένα καμβά ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν on-line, κλικάρετε στο “παραγγελία” και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες ή καλέστε μας στο 210 2626150 (9:00 – 18:00)  και το προσωπικό μας θα σας βοηθήσει.

Φωτορεαλισμό, oil painting ή comic;

Φωτορεαλισμός
Οι γραφίστες μας αξιολογούν την εικόνα, ισορροπούν και βελτιώνουν το χρώμα και ρυθμίζουν την οξύτητα και την αντίθεση της. Διορθώνουν μικρές ατέλειες και την βελτιστοποιούν για εκτύπωση σε καμβά. Επιλέξτε αυτό το στυλ αν η φωτογραφία σας έχει μια ομάδα ανθρώπων ή προσώπων σε μικρό μέγεθος ή για τοπία τα οποία έχουν λεπτομέρειες που δεν θέλετε να χαθούν.

Oil Paint
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το φωτορεαλιστικό στυλ. Μετά χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνική δημιουργούμε χειροποίητες πινελιές για να δώσουμε στην εικόνα ένα εφέ ελαιογραφίας. Το στυλ αυτό ταιριάζει περισσότερο σε πορτραίτα αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλες τις φωτογραφίες αν θέλετε να φαίνονται σαν ελαιογραφία. Είναι το στυλ που έχει ενθουσιάσει περισσότερο τους πελάτες μας.

Σκίτσο
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το φωτορεαλιστικό στυλ. Μετά χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνική μετατρέπουμε την φωτογραφία σας σε σκίτσο από μολύβι. Έχετε την επιλογή να είναι ασπρόμαυρο ή έγχρωμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εφέ αν θέλετε να δώσετε στην φωτογραφία σας μια κλασική αίσθηση.

Η πιο συχνή απορία σας είναι πιο στυλ να χρησιμοποιήσετε. Αν δεν είστε σίγουροι, κάντε την παραγγελία σας με το στυλ που νομίζετε ότι θέλετε. Κατόπιν, στο πεδίο των σχολίων, ζητήστε να σας καλέσουμε και να σας προτείνουμε το ιδανικό στυλ πριν ξεκινήσουμε τον καμβά σας.

Τρεις επιλογές τελαρώματος

Παχύ τελάρο
Ο κανβάς τοποθετείται σε ξύλινο τελάρο πάχους 4 εκ.

Λεπτό τελάρο
Ο κανβάς τοποθετείται σε ξύλινο τελάρο πάχους 2 εκ.

Κορνίζα
Πολύ σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να σας προσφέρουμε και κορνίζα για τον κανβά σας. Θα είναι υψηλής ποιότητας, από πραγματικό ξύλο, πάχους 3 εκ., σε απόχρωση μαύρου.

Υπηρεσίες Retouch

Αν η αγαπημένη σας φωτογραφία δεν είναι τέλεια μπορούμε να την βελτιώσουμε. Επιλέξτε το επίπεδο της βελτίωσης και περιγράψτε μας τι ακριβώς θέλετε στο πεδίο των σχολίων. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο επίπεδο βελτίωσης θέλετε, επιλέξτε ένα και γράψτε μας στα σχόλια να επικοινωνήσουμε μαζί σας πριν ξεκινήσουμε.

Δωρεάν υπηρεσίες
Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που κάνουμε σε κάθε φωτογραφία όταν το κρίνουμε απαραίτητο χωρίς χρέωση. Αυτές είναι:

 • Αφαιρούμε την ημερομηνία
 • Αφαιρούμε τα «κόκκινα μάτια»
 • Διορθώνουμε την οξύτητα, την φωτεινότητα και την αντίθεση της φωτογραφίας
 • Διορθώνουμε την χρωματική ισορροπία (color balance)

Retouch Level 1

 • Αφαιρούμε ελιές, ουλές και σημάδια στο πρόσωπο
 • Προσθέτουμε κείμενο
 • Μικρές γρατζουνιές και ατέλειες

Retouch Level 2

 • Αφαίρεση αντικειμένων (σύρματα, κολώνες, κτλ.)
 • Αφαίρεση ρυτίδων
 • Θόλωμα του background

Retouch Level 3

 • Αφαίρεση ή πρόσθεση ανθρώπων από ομαδικές φωτογραφίες
 • Αναπαλαίωση σκισμένων, λεκιασμένων ή ξεθωριασμένων φωτογραφιών
 • Δύσκολες δικές σας παρατηρήσεις

Μετατροπή σε B&W και σέπια

Κάντε αυτή την επιλογή αν θέλετε να μετατρέψουμε την έγχρωμη φωτογραφία σας σε ασπρόμαυρή ή σέπια.

Multi Panel

Η φωτογραφία σας εκτυπώνεται σε 3 ή 4 τελάρα. Το σύνολο των πάνελ αναπαράγουν ολόκληρη την φωτογραφία σας. Επιλέγετε το συνολικό μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος που θα επιλέξετε είναι αυτό που προκύπτει αν τοποθετούσατε τα πάνελ δίπλα δίπλα και μετράγατε το συνολικό μήκος και πλάτος.

Καλύτερο format αρχείου, ανάλυση & μέγεθος

Σύντομη απάντηση:
300 dpi, jpeg.

Λεπτομερής απάντηση:
Η ανάλυση των περισσότερων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών αρκεί. Αν η φωτογραφική μηχανή σας είναι 5 megapixel ή περισσότερο και τραβήξατε την φωτογραφία στην υψηλότερη ανάλυση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν δεν είστε σίγουροι για αυτό, μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθος του αρχείου κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο μετά κλικ στο Ιδιότητες και εκεί μπορείτε να δείτε το μέγεθός του. Αρχεία με μέγεθος 2Mb και μεγαλύτερα είναι ιδανικά. Αρχεία μικρότερα από 2 Μb αλλά μεγαλύτερα από 700 Kb τις περισσότερες φορές είναι εντάξει. Αρχεία μικρότερα των 700 Kb μπορεί να είναι εντάξει αν ο καμβάς δεν είναι πολύ μεγάλος και η φωτογραφία είναι καθαρή. Αρχεία JPEG και TIF είναι μια χαρά. Σε κάθε περίπτωση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας αν παρατηρήσουμε κάποιο πρόβλημα.

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές φωτογραφίες

Πολλοί από τους καμβάδες που έχουμε φτιάξει προέρχονται από κανονικές φωτογραφίες και είναι και αυτοί υπέροχοι. Μπορείτε να σκανάρετε εσείς την φωτογραφία σας και να την ανεβάσετε με την παραγγελία σας ή μπορούμε να την σκανάρουμε εμείς για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε το “Έχω κλασική φωτογραφία”, ολοκληρώστε την παραγγελία σας  και στείλτε μας την φωτογραφία σας με courier. Μια ερώτηση που συχνά σκέφτεστε είναι “Θα την πάρω πίσω;”. Φυσικά! Είμαστε παθιασμένοι με τις δικές σας φωτογραφίες. Για αυτό συνιστούμε να μην μας στέλνετε ΠΟΤΕ αναντικατάστατες φωτογραφίες. Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο κατά την διαδικασία αποστολής της σε εμάς και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να την χάσετε.

Προετοιμασία φωτογραφίας

Θα κόψουμε την φωτογραφία σας για να ταιριάζει στις διαστάσεις του κάδρου που επιλέξατε. Μερικές φορές η φωτογραφία που μας στέλνετε δεν ταιριάζει με τις διαστάσεις του κάδρου που θέλετε. Σε αυτή την περίπτωση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να βρούμε μια λύση. Αν θέλετε μπορούμε να τυπώσουμε ένα μέρος της φωτογραφίας μόνο. Περιγράψτε μας ακριβώς ποιο σημείο της φωτογραφίας σας θέλετε να τυπώσουμε στο πεδίο των σχολίων στην σελίδα παραγγελίας.

Οδηγίες σκαναρίσματος

Σκανάρετε την φωτογραφία σας σε ανάλυση 300 dpi. Σώστε το αρχείο σε format JPEG και έχοντας επιλεγμένη την υψηλότερη ποιότητα και χαμηλότερη συμπίεση (highest quality & lowest compression).

Συνδυάζοντας εικόνες, αφαιρώντας αντικείμενα

Μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα στην φωτογραφία σας. Δείτε στην σελίδα retouch.

Επαγγελματική φωτογραφία και Πνευματικά Δικαιώματα

Εάν η φωτογραφία σας τραβήχτηκε από επαγγελματία φωτογράφο θα πρέπει να πάρετε άδεια για να την χρησιμοποιήσετε. Κατά την παραγγελία σας θα πρέπει να συμφωνήσετε στην ακόλουθη δήλωση: «Βεβαιώνω ότι είμαι ο ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων της φωτογραφίας, ή είμαι εξουσιοδοτημένος από τον ιδιοκτήτη να την αναπαράγω σε κανβά.

Άλλες διαστάσεις

Μπορούμε να φτιάξουμε τελάρα και σε άλλες διαστάσεις. Απλά επιλέξτε την πλησιέστερη διάσταση κατά την παραγγελία και στο πεδίο των σχολίων γράψτε μας την διάσταση που θέλετε.

Εξέταση παραγγελίας

Εξετάζουμε προσεκτικά κάθε παραγγελία πριν την επεξεργαστούμε. Αν διαπιστώσουμε κάποιο πρόβλημα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών θα επικοινωνήσει μαζί σας για να το λύσουμε.

Πότε θα σταλεί;

Συνήθως στέλνουμε τον καμβά σας σε 3-4 εργάσιμες μέρες από την παραλαβή της παραγγελίας σας. Εάν τον χρειάζεστε πιο γρήγορα για κάποιο ειδικό γεγονός επικοινωνήστε μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να τον έχετε εκεί που τον χρειάζεστε, όταν τον χρειάζεστε.

Αποστολή

H CanvasPrint διαθέτει υπηρεσίες αποστολής για τα προϊόντα φωτογραφίας στις ακόλουθες χώρες:

ΕΥΡΩΠΗ

Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Δανία , Γαλλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ιρλανδία , Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τσεχία, Πολωνία, Εσθονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Τουρκία, Δανία, Λεττονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία, Αζερμπαϊντζάν, Αρμενία, Λευκορωσία.

Για άλλες χώρες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πληροφορίες αποστολής και εκτιμώμενη ημερoμηνία παράδοσης των παραγγελίων.

Οι αποστολές γίνονται μέσω EPG Post και υπηρεσία ταχυμεταφορών για τοπική αποστολή. Το κόστος παράδοσης υπολογίζεται ανάλογα με την χώρα αποστολής και κυμαίνεται από 10,00 έως 35,00 €. Η αποστολή θα υπολογιστεί αυτόματα στη σελίδα Checkout όταν ο προορισμός αποστολής επιβεβαιώθεί, έτσι ώστε να γνωρίζετε το κόστος πριν την ολοκλήρωση της παραγγελία σας

Αποστολή σε κάποιον άλλο

Σας ρωτάμε για την διεύθυνση χρέωσης και αποστολής ξεχωριστά. Δεν θα επικοινωνήσουμε με τον παραλήπτη σε καμία περίπτωση, έτσι αν πρόκειται για έκπληξη το μυστικό σας είναι ασφαλές.

Σύντομη αποστολή

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες παραγωγής του καμβά σας για κάποιο ειδικό λόγο.