Φωτοταπετσαρία

Σύγκριση υλικών

Τα υλικά μας
Η απόφαση να επενδύσετε σε μια φωτοταπετσαρία είναι σημαντική και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκτυπωθεί σε υψηλής ποιότητας υλικό ώστε να διατηρήσει την ομορφιά της για πολλά χρόνια. Σε αντίθεση με τις κλασικές ταπετσαρίες, τις χάρτινες αλλά και τις περισσότερες αυτοκόλλητες φωτοταπετσαρίες τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην CanvasPrint δεν σκίζονται, δεν ξεκολάνε, δεν «σακουλιάζουν» και δεν προξενούν καμία φθορά στον τοίχο σας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε την καλύτερη ποιότητα υλικών και εκτύπωσης για το σπίτι ή την επιχείρησή σας επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία διαφορετικά υλικά.

PhotoPaper – Wet Strength Paper
Ταπετσαρία χάρτινη ανθεκτική στο νερό. Με semi-matte υφή που δεν γυαλίζει καθόλου και φωτορεαλιστική απεικόνιση. Κολλάει εύκολα και δεν φθείρει τον τοίχο σας. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία είναι οικονομική αλλά και αξιόπιστη για όλες τις εφαρμογές. Η τοποθέτησή της γίνεται με κόλα για βαριές ταπετσαρίες. (γλουτολίνη)

Κόστος 25,00€ ανά τ.μ.

Sand – Paper Backed Vinyl
Ταπετσαρία βινυλίου με υφή άμμου. Είναι semi-matte ώστε να μην γυαλίζει και η πλάτη της είναι χάρτινη ώστε να κολλάει εύκολα και να μην φθείρει τον τοίχο όσα χρόνια και αν περάσουν. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία έχει ελαφρώς ανάγλυφη υφή άμμου η οποία δίνει ένα όμορφο ματ φινίρισμα με έντονα χρώματα, δίνοντας βάθος και ζωή στην φωτογραφία που έχετε επιλέξει. Είναι πλενόμενη και έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Η τοποθέτησή της γίνεται με κόλα για βαριές ταπετσαρίες. (γλουτολίνη)

Κόστος 29,00€ ανά τ.μ.

SmartStick – Αυτοκόλλητο με πλαστικοποίηση
Η αυτοκόλητη ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από βυνιλικό αυτοκόλητο με ματ πλαστικοποίηση. Η υφή του, η αντοχή του και η εύκολη εγκατάσταση είναι τρεις λόγοι που πολλοί επιλέγουν το αυτοκόλλητο για να εκτυπώσουν την φωτοταπετσαρία τους. Το αυτοκόλλητο με πλαστικοποίηση είναι πολυεστερικό υλικό για εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους το οποίο πλένεται.  Έχει ματ φινίρισμα.

Κόστος 32,00€ ανά τ.μ.

Ιδανική επιλογή για όλες τις εφαρμογές Ιδανική επιλογή για όλες τις εφαρμογές Ιδανική επιλογή για όλες τις εφαρμογές
Υλικά Sand PhotoPaper Αυτοκόλλητο
Ευκολία εγκατάστασης **** **** *****
Υφή υλικού Υφή άμμου Υφή χάρτινη Υφή βυνιλίου
Semi Matte Matte Matte
Επικόληση Χρειάζεται κόλλα Χρειάζεται κόλλα Αυτοκόλητο
Διαφάνεια Ημιδιαφανείς
Αφαιρείται χωρίς υπολείματα * * *
Επανατοποθέτηση
Δεν σκίζεται ή γρατζουνιέται * * *
Πλενόμενη (Με ελαφρά βρεγμένο σφουγγάρι) * *

 

Personalize

Οι γραφίστες μας μπορούν να διαφοροποιήσουν την φωτοταπετσαρία σας. Να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν αντικείμενα ή κείμενα όπου αυτό είναι εφικτό. Απλά γράψτε μας στο πεδίο των σχολίων την επιθυμία σας. Δείτε εδώ παραδείγματα.

Γνωρίστε τον προσωπικό σας βοηθό

Θα δούμε μαζί την φωτογραφία σας και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Στείλτε μας μια φωτογραφία του χώρου σας, πείτε μας την ιδέα σας ή τον κωδικό της φωτογραφίας που επιλέξατε και εμείς θα σας δείξουμε πως θα είναι το δωμάτιο σας με την νέα σας ταπετσαρία. Θα σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

 

Επιλέγοντας θέμα

Επιλέγοντας την τέλεια φωτογραφία
Τι μέγεθος ταπετσαρίας είναι ιδανική για το δωμάτιό σας; Κάθε ταπετσαρία που κάνουμε στην CanvasPrint είναι μοναδική και σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Επιλέγετε ανάμεσα από χιλιάδες φωτογραφίες, το υλικό που εσείς θέλετε και την διάσταση που πιστεύετε ότι ταιριάζει στον χώρο σας, από το ελάχιστο μέγεθος (1,20mΧ1,80m) μέχρι όλο τον τοίχο σας όσο μεγάλος και να είναι.

Πριν αποφασίσετε τι διαστάσεις θα παραγγείλετε σκεφτείτε ότι μια φωτοταπετσαρία που καλύπτει όλο τον τοίχο κάνει μεγαλύτερη εντύπωση. Αυτή είναι μια περίπτωση που το μέγεθος πραγματικά μετράει. Μια φωτοταπετσαρία που δεν καλύπτει όλο τον τοίχο θα δώσει χρώμα, ενδιαφέρον και κάποιο θέμα στον χώρο σας. Η φωτοταπετσαρία που καλύπτει όλο τον τοίχο όμως θα αλλάξει δραματικά το δωμάτιό σας και στην κυριολεξία θα το μεταμορφώσει. Αν και είμαστε η πρώτη επιλογή διακοσμητών και αρχιτεκτόνων, οι ταπετσαρίες μας θα προσαρμοστούν στον προυπολογισμό σας, έτσι ώστε να γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Οι φωτοταπετσαρίες δεν είναι μόνο για το σπίτι.
Φανταστείτε πως μια ταπετσαρία μπορεί να δώσει προσωπικότητα στα γραφεία σας ή να κάνει το κατάστημά σας να ξεχωρίζει. Τονώστε την δημιουργικότητα τοποθετώντας μια πολύχρωμη φωτοταπετσαρία στην αίθουσα συσκέψεων της εταιρείας σας. Επιλέξτε μια πόλη που ταιριάζει στο εστιατόριό σας ή ένα τοπίο βουνού για κατάστημα ποδηλάτων σας ή μια τροπική παραλία για κατάστημα με καλοκαιρινά είδη. Μπορείτε να καλύψετε όλο τον τοίχο ή μόνο ένα μέρος του. Τοποθετήστε ένα πανοραμικό τοπίο πάνω από ένα καναπέ ή μία ψηλή και στενή ταπετσαρία με θέμα ένα φάρο σε ένα στενό τοίχο. Αφού κάθε φωτογραφία μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε διάσταση οι επιλογές είναι ανεξάντλητες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια δική σας φωτογραφία. Απλά θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση οι γραφίστες μας θα ελέγξουν την φωτογραφία σας και θα σας ενημερώσουμε αν είναι εφικτό να γίνει φωτοταπετσαρία.

Έχετε ακόμα απορίες; Καλέστε μας στο 2102626130 ή στείλτε e-mail στο info@canvasprint.gr

Μέτρηση

Μετρώντας τον τοίχο σας
Όταν καταλήξετε ποιον τοίχο θέλετε να επενδύσετε με φωτοταπετσαρία πρέπει να αποφασίσετε αν θα καλυψετε κάποιο μέρος ή όλο τον τοίχο. Έχετε υπόψιν σας ότι μια φωτοταπετσαρία που καλύπτει όλο τον τοίχο κάνει μεγαλύτερη εντύπωση. Αυτή είναι μια περίπτωση που το μέγεθος πραγματικά μετράει. Μια φωτοταπετσαρία που δεν καλύπτει όλο τον τοίχο θα δώσει χρώμα, ενδιαφέρον και κάποιο θέμα στον χώρο σας. Η φωτοταπετσαρία που καλύπτει όλο τον τοίχο όμως θα αλλάξει δραματικά το δωμάτιό σας και στην κυριολεξία θα το μεταμορφώσει.

Η CanvasPrint σας δίνει την δυνατότητα να δείτε την ταπετσαρία στον χώρο σας πριν την τοποθετήσετε. Στείλτε μας μια φωτογραφία του τοίχου που θέλετε να επενδύσετε μαζί με τις διαστάσεις του και τον κωδικό της φωτογραφίας που έχετε επιλέξει. Οι γραφίστες μας θα σας στείλουν μια προεπισκόπηση του τοίχου σας με την ταπετσαρία τοποθετημένη. Μην μετακινήσετε έπιπλα γιατί αυτό που μας (και σας) ενδιαφέρει είναι πως θα δείχνει η ταπετσαρία στον καθημερινό σας χώρο.
Μετρήστε τον τοίχο σας 2-3 φορές για είστε σίγουροι για τα μέτρα.
Διαθέσιμες διαστάσεις:
Μικρότερο μέγεθος: 1,22μ Χ 1,85μ – Μέγιστο μέγεθος: χωρίς όριο
Συμβουλές (Για κάλυψη όλου του τοίχου)

 • Πλάτος – Μετρήστε την οριζόντια απόσταση από γωνία σε γωνία
 • Ύψος – Μετρήστε το ύψος από το σοβατεπί μέχρι το ταβάνι στις δύο γωνίες του τοίχου. Αν προκύψει διαφορά δώστε μας την μεγαλύτερη από τις μετρήσεις.

Συμβουλές (Για κάλυψη μέρους του τοίχου)

 • Δώστε μας τις ακριβείς διαστάσεις που θέλετε να έχει η ταπετσαρία σας.
 • Σε όλες τις ταπετσαρίες προσθέτουμε 5εκ. επιπλέον σε κάθε διάσταση (πλάτος, ύψος) για να προβλέψουμε τυχόν στραβούς  τοίχους ή γωνίες.
 • Το επιπλέον υλικό κόβεται αφού έχει τελειώσει η τοποθέτηση της ταπετσαρίας.

Έχετε ασυνήθιστο τοίχο;
Αν ο τοίχος ή το δωμάτιο έχει κάτι ασυνήθιστο (δοκάρι, κολώνα, πόρτα, σκαλιά κτλ) ή πρόκειται για ντουλάπα ή πόρτα καλέστε μας στο 2102626130 ή  στείλτε e-mail στο info@canvasprint.gr

Τοποθέτηση

Η τοποθέτηση μιας φωτοταπετσαρίας είναι εύκολη!!
Μπορείτε να την τοποθετήσετε γρηγορότερα απ’ ότι θα βάφατε το δωμάτιο σας. Με την βοήθεια ενός φίλου και με δύο ώρες στην διάθεσή σας μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ξαναζωντανέψετε το δωμάτιό σας. Αν παρ’ όλα αυτά δεν “πιάνουν τα χέρια σας”, δεν έχετε χρόνο ή θέλετε μια επαγγελματική τοποθέτηση η CanvasPrint συνεργάζεται με εξειδικευμένα συνεργεία τοποθέτησης και μπορεί να κανονίσει σε συνεννόηση με εσάς για την τοποθέτηση της φωτοταπετσαρίας σας.

Βασικές συμβουλές

 • Ο τοίχος να είναι λείος και καθαρός
 • Για καλύτερη και ευκολότερη επικόληση περάστε τον τοίχο αστάρι και αφήστε το να στεγνώσει
 • Αφαιρέστε καρφιά, μπρίζες, διακόπτες και στοκάρετε τυχόν ρωγμές και τρύπες
 • Προτείνουμε να είστε δύο στην τοποθέτηση
 • Μην κόβετε την ταπετσαρία πριν την τοποθετήσετε
 • Σιγουρευτείτε για το αποτέλεσμα μετά την τοποθέτηση πριν κόψετε ότι κομμάτι μπορεί να περισσεύει

Βασική συμβουλή για τις ενώσεις των κομματιών της φωτοταπετσαρίας

 • Επικαλύψτε το δεξί ρολό (2) επάνω στο αριστερό (1) 3εκ ακριβώς
 • Κόψτε ακριβώς στο κέντρο της επικάλυψης. Απομακρύνετε το κομμένο κομμάτι του ρολού 2
 • Σηκώστε λίγο το ρολό 2 και απομακρύνετε το κομμένο κομμάτι του ρολού 1 που είναι από πίσω του.
 • Ξανακολήστε το ρολό 2 και έχετε μια τέλεια ένωση.

Τοποθέτηση ταπετσαρίας Sand και Canvas

 • Προετοιμάστε τον τοίχο σας
 • Τοποθετήστε κόλα στην ταπετσαρία σας.
 • Τοποθετήστε ένα ένα τα ρολά στον τοίχο προσέχωντας τις ενώσεις
 • Διπλοκόψτε τα σημεία των ενώσεων (όπως περιγράφεται παραπάνω)
 • Κόψτε ότι περισσεύει
 • Αφαιρέστε την επιπλέον κόλα

Τοποθέτηση αυτοκόλλητης ταπετσαρίας

 • Προετοιμάστε τον τοίχο σας
 • Τοποθετήστε ένα ένα τα ρολά στον τοίχο προσέχωντας τις ενώσεις
 • Κόψτε ότι περισσεύει

Εργαλεία που θα χρειαστείτε.

 • Μέτρο και αλφάδι
 • Κοπίδι
 • Σπάτουλα ή ρολό για την εξομάλυνση της ταπετσαρίας
 • Κόλλα ταπετσαρίας (για την Sand & Canvas)
 • Βούρτσα ή ρολό για την κόλλα (για την Sand & Canvas)
 • Καθαρό σφουγγάρι

Κάθε ταπετσαρία συνοδεύεται από λεπτομερείς οδηγίες τοποθέτησης βήμα-βήμα. Αν τις χάσατε ή θέλετε να πάρετε μια ιδέα για την τοποθέτηση πατήστε το παρακάτω link.

Έχετε ακόμα απορίες;

Καλέστε μας στο 2102626130 ή στείλτε e-mail στο info@canvasprint.gr

 

Γιατί CanvasPrint

Γιατί να αγοράσετε από εμάς;
Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Σκοπός μας είναι να σας δώσουμε περισσότερα από ότι περιμένετε.
Σας πείσαμε;
Καλέστε μας στο 2102626130 ή στείλτε e-mail στο info@canvasprint.gr για να ξεκινήσουμε.